Medové cukroví
Medové cukroví, můžete péct i během celého roku, když uděláme větší kousky, máte hned výborné sušenky, které chutnají snad každému. Jen pozor na množství medu, které přidáváte, já to u prvního pečení přehnala a bylo to opravdu hodně sladké. Jako cukroví nikdy nezklame a mezi tradičními kousky vypadá báječně :).
Doba přípravy: 60 minut. Počet porcí: 30 ks
Ingredience:
- 180 g másla
- 60 g cukru (můžete také místo cukru dát med)
- 6 lžic medu
- 240 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátu nebo jedlé sody
- oříšky
Postup:
- Rozehřejte troubu na 160 stupňů.
- Nejprve si odvažte 180 g másla a dejte do mísy.
- 60 g cukru přidejte k máslu.
- K máslu a cukru přidejte také 6 lžic medu.
- Poté 240 g hladké mouky a 2 lžičky kypřícího prášku.
- Připravte těsto, můžete ručně nebo v robotu.
- Když je těsto důkladně propracované, tak ho dejte na 20 minut do ledničky. Ztuhne a bude se s ním lépe pracovat.
- Udělejte cca 1 cm velkou kuličky, dle toho, jak chcete mít velké cukroví.
- Na každou kuličku položte jeden oříšek. Můžete použít vlašské ořechy, lískové i mandle.
- Cukroví pečte v troubě cca 10 minut.
- Cukroví ještě horké opatrně přendejte. Až vystydne bude krásně křupavé.
- Nakonec posypte moučkovým cukrem
Dobrou chuť :).
Leave a Reply