Pomazánka ze sušených rajčat a bazalky
Sušená rajčata u nás doma nechybí nikdy, připravuji z nich nespočet jídel, ale pro tenhle recept jsme se nadchli hned na první dobrou. Pomazánku jsme ochutnali na návštěvě u naší kamarádky Markéty Jägerové. A od té doby ji minimálně jednou měsíčně zařazujeme do našeho jídelníčku. Musíte prostě vyzkoušet, abyste uvěřili :).
Ingredience:
- 5 velkých lžic slunečnicových semínek
- 1 menší sklenička sušených rajčat
- velká hrst čerstvé bazalky
- ½ malé skleničky vypeckovaných černých oliv
- olivový olej
- bílá francouzská bageta
Postup:
- Nejprve opražíme na olivovém oleji slunečnicová semínka, necháme vychladnout.
- Do mixéru dáme pokrájená sušená rajčata, olivy, bazalku a rozmixujeme. Naposledy přidáme vychladlá opražená slunečnicová semínka a také rozmixujeme. Pokud je pomazánka hodně hustá rozředíme buď olejem ze sušených rajčat, nebo samotným olivovým olejem.
- Na pánvi s kapkou olivového oleje opražíme pokrájenou bílou bagetu.
- Pomazánku podáváme na opražené bagetě, ozdobenou bazalkou nebo olivou.
Dobrou chuť :).
Leave a Reply