Tvarohové bábovičky
Rychlé a vynikající, takové jsou tvarohové bábovičky. Samozřejmě z těsta můžete upéct klasickou bábovku, ale mě ty malé přijdou zábavnější :). Navíc vydrží i několik dní krásně vláčné. To se, ale u nás doma moc často nestává, vždy je sníme na posezení.
Ingredience
- 160 g másla
- 250 g cukru
- 3 vejce
- 500 g tvarohu
- špetku soli
- 200 g dětské krupičky
- prášek do pečiva bez fosfátů
- šťávu z půlky citronu
- máslo a hrubou mouku na vymazání formy
- moučkový cukr na ozdobu
Postup:
- Troubu předehřejte na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Do mísy dejte máslo, cukr, žloutky, citronovou šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně.
- Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva bez fosfátů, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky.
- Formu na bábovičky vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a opatrně vlijte těsto. Pečte necelou hodinu. Po vychladnutí poprašte bábovku moučkovým cukrem.
Dobrou chuť.
Leave a Reply