Marokánky ze smetany

Marokánky jsou moje neoblíbenější cukroví. Recept je podle mamky mého muže :). Marokánky jsou podle něj výborné.  Já než jsem vám stihla dát recept s fotkama na blog, tak ty naše už jsou snědené. A dokonce jsem je ani nestihla polít čokoládou.  Takže je budu péct podruhé a to dojde doufám i na tu čokoládu :).

 Ingredience:

  • 30 g hladké mouky
  • 0,3 l smetany nebo šlehačky
  • 160 g ořechy a mandle
  • 160 g sušené ovoce (kandované – já měla ananas, byl výborný), rozinky nebo brusinky
  • 60 g cukru včetně vanilkového

Postup:

  1. Ze smetany, obou cukrů a mouky za stálého míchání uvařte kaši.
  2. Ještě za tepla do ní vmíchejte sypké přísady, nakrájené na drobné kousky.
  3. Na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo plech vyložený pečícím papírem) udělejte malé hromádky.
  4. Pečte pozvolna (spíše sušte) v troubě rozehřáté na 120-150 °C. Pozor na spálení při prudkém pečení.
  5. Z plechu Marokárky sundejte ještě za tepla.
  6. Po vychladnutí můžete spodní stranu polít čokoládovou polevou.

Krásné Vánoce a dobrou chuť :).

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top