Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Vánoční klasika,  která podle mě nechybí v žádné rodině. Každá rodina má svůj specifický recept na vanilkové rohlíčky. Níže přikládám ten náš :). Miluju tu vůni, když se peče vánoční cukroví a vanilkové rohlíčky peču vždy první. Letos mám s pečením cukroví nějaké zpoždění, ale ještě mi pár dní do Vánoc zbývá 🙂

Příprava 30 minut + odležení. Suroviny jsou cca na 2 plechy.

Ingredience:

  • 280 g  hladké mouky
  • 200 g másla, můžete použít i Heru
  • 100 g moučkového cukru + na obalení
  • 1 x vanilkový cukr
  • 120 g namletých vlašských ořechů

Postup:

  1. Prosejte mouku, do ní přidejte změklé máslo nebo Heru, oba cukry a začněte vypracovávat těsto.
  2. Když  těsto vypadá jako drobenka, zapracujte ořechy. Propracujte, dokud těsto nebude hladké a držet pohromadě.
  3. Pak ho přendejte do igelitového sáčku a nechte alespoň 24 hodin odpočívat v ledničce.
  4. Těsto vyndejte z lednice, odřízněte si část a vyválejte z něj váleček o průměru asi 2 cm. Nakrájejte po 1 cm dílky. Ty vyválejte na malý váleček a z něho pak vytvarujte rohlíček.
  5. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě při 150°C asi 10 minut. Rohlíčky vyndejte, když zlehka zrůžoví.
  6. Ještě teplé rohlíčky obalte v moučkovém cukru.
  7. Po vychladnutí je přendejte do krabice nebo do uzavíratelného boxu a nechte je cca 10 dní odpočívat v chladu.

Dobrou chuť.

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top