Paštika z králičích jater

Chystala jsem se na ní opravdu dlouho. Na mém seznamu byla několik roků a vždy ji přeběhlo něco aktuálnějšího. Teď před Vánoci se hodí nejen jako občerstvení, ale i jako jedlý dárek vyrobený s láskou.

Ingredience:

500 g králičích játer

150 g másla

2 dl bílého vína

2 dl šlehačky

40 g slaniny

1 cibule

2 stroužky česneku

provensálské koření

oregano, šalvěj

sůl, pepř

sušené brusinky

Postup:
  1. 1/3 másla rozehřejte na pánvi a přidejte nakrájenou slaninu, nasekanou cibuli a česnek a vše orestujte do růžova.
  2. Poté přidejte játra zbavená žilek a zprudka opečte. Zalijte bílým vínem, přidejte koření, čerstvé větvičky oregana a šalvěje.  Duste do vypaření vína.
  3. Potom zalijte šlehačkou, vyndejte větvičky oregana a šalvěje, osolte dle chuti, a ještě chvilku poduste, dokud šlehačka nezačne houstnout.
  4. Hmotu přelijte do vyšší nádoby a ponorným mixérem rozmixujeme na hladkou kaši. Můžete přidat cca 50 g másla, ale není to nutné. Také můžete ve finální fázi vhodit a rozmixovat ve směsi několik brusinek.
  5. Paštiku přendejte do skleniček a povrch polijte zbylým rozpuštěným máslem. Opět můžete ozdobit brusinkami.
  6. Skladujte v chladničce.

Přeji dobrou chuť :).

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top