Zapečený květák se sýrem
Jednoduché a rychlé jídlo, pro ty, co mají rádi květák a hledají novou variantu, jak ho připravit. Chutná teplý samostatně i jako příloha k masu nebo grilování.
Ingredience:
1 ks květáku
100 g slaniny nebo šunky
150 g sýra dle chuti (Parmezán, Niva nebo i Eidam)
Olivový olej
Koření: kurkuma, sůl, uzená nebo normální sladká paprika
Postup:
- Celý květák rozebereme na malé kousky a dáme na plech
- Osolíme a přidáme koření podle chuti – uzenou nebo sladkou papriku, kurkumu, sůl
- Poté promícháme s květák s kořením
- Nakrájíme slaninu a dáme na plech ke květáku
- Přidáme olivový olej a opět vše promícháme
- Dáme do rozehřáté trouby cca na 120 C.
- Pečeme cca 30 minut, pak přidáme na povrch nastrouhaný sýr
- Pečeme dalších 15–20 minut.
- Podáváme buď jako samostatné jídlo nebo jako přílohu
Přeji dobrou chuť :).
Leave a Reply