Zapečený květák se sýrem

Jednoduché a rychlé jídlo, pro ty, co mají rádi květák a hledají novou variantu, jak ho připravit. Chutná teplý samostatně i jako příloha k masu nebo grilování.

Ingredience:

1 ks květáku

100 g slaniny nebo šunky

150 g sýra dle chuti (Parmezán, Niva nebo i Eidam)

Olivový olej

Koření: kurkuma, sůl, uzená nebo normální sladká paprika

Postup:

  1. Celý květák rozebereme na malé kousky a dáme na plech
  2. Osolíme a přidáme koření podle chuti – uzenou nebo sladkou papriku, kurkumu, sůl
  3. Poté promícháme s květák s kořením
  4. Nakrájíme slaninu a dáme na plech ke květáku
  5. Přidáme olivový olej a opět vše promícháme
  6. Dáme do rozehřáté trouby cca na 120 C.
  7. Pečeme cca 30 minut, pak přidáme na povrch nastrouhaný sýr
  8. Pečeme dalších 15–20 minut.
  9. Podáváme buď jako samostatné jídlo nebo jako přílohu

Přeji dobrou chuť :).

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top