Medové cukroví

Medové cukroví, můžete péct i během celého roku, když uděláme větší kousky, máte hned výborné sušenky, které chutnají snad každému. Jen pozor na množství medu, které přidáváte, já to u prvního pečení přehnala a bylo to opravdu hodně sladké. Jako cukroví nikdy nezklame a mezi tradičními kousky vypadá báječně :).

Doba přípravy: 60 minut. Počet porcí: 30 ks

Ingredience:

  • 180 g másla
  • 60 g cukru (můžete také místo cukru dát med)
  • 6 lžic medu
  • 240 g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátu nebo jedlé sody
  • oříšky

Postup:

  1. Rozehřejte troubu na 160 stupňů.
  2. Nejprve si odvažte 180 g másla a dejte do mísy.
  3. 60 g cukru přidejte k máslu.
  4. K máslu a cukru přidejte také 6 lžic medu.
  5. Poté 240 g hladké mouky a 2 lžičky kypřícího prášku.
  6. Připravte těsto, můžete ručně nebo v robotu.
  7. Když je těsto důkladně propracované, tak ho dejte na 20 minut do ledničky. Ztuhne a bude se s ním lépe pracovat.
  8. Udělejte cca 1 cm velkou kuličky, dle toho, jak chcete mít velké cukroví.
  9. Na každou kuličku položte jeden oříšek. Můžete použít vlašské ořechy, lískové i mandle.
  10. Cukroví pečte v troubě cca 10 minut.
  11. Cukroví ještě horké opatrně přendejte. Až vystydne bude krásně křupavé.
  12. Nakonec posypte moučkovým cukrem

Dobrou chuť :).

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top