0ŘECHOVICE
Nejlépe je začít už o Svatojánské noci. Ale pokud máte na zahradě ořechy, tak myslím, že by to šlo i teď :). My to stihli včas, tak se těšíme na letošní domácí ořechovici. Té loňské už máme totiž jen maličko.
Ingredience:
První fáze:
na 1 litr vodky/rumu (podle toho co máte radši)
20 ks zelených vlašských ořechů
5 kuliček nového koření
1/2 badyánu
1-2 hřebíčky
1 kus celé skořice
Druhá fáze – po třech – pěti týdnech:
150g cukru
lusk vanilky
Postup:
První fáze:
- Ořechy rozpulte a zalijte je vodkou/rumem.
- Přidejte koření, utěsněte víčko a nechte macerovat cca tři až pět týdnů.
Druhá fáze – po třech/pěti týdnech
- 15 minut povařte 150g cukru v 1/2 litru vody s jedním luskem vanilky.
- Slijte ořechovici z nálevu a přidejte vychladlý cukrový vývar (už bez vanilky).
- Přelijte do vyvařených lahví a vyčkejte příchodu na Vánoce …. to je ořechovice nejlepší.
Na zdraví 🙂 🙂 :).
Leave a Reply