0ŘECHOVICE

Nejlépe je začít už o Svatojánské noci. Ale pokud máte na zahradě ořechy, tak myslím, že by to šlo i teď :). My to stihli včas, tak se těšíme na letošní domácí ořechovici. Té loňské už máme totiž jen maličko.

Ingredience:

První fáze:

na 1 litr vodky/rumu (podle toho co máte radši)

20 ks zelených vlašských ořechů

5 kuliček nového koření

1/2 badyánu

1-2  hřebíčky

1 kus celé skořice

 

Druhá fáze – po třech – pěti týdnech:

150g  cukru

lusk vanilky

Postup:

První fáze:

  1. Ořechy rozpulte a zalijte je vodkou/rumem.
  2. Přidejte koření, utěsněte víčko a nechte macerovat cca tři až pět týdnů.

Druhá fáze – po třech/pěti týdnech

  1. 15 minut povařte 150g cukru v 1/2 litru vody s jedním luskem vanilky.
  2. Slijte ořechovici z nálevu a přidejte vychladlý cukrový vývar (už bez vanilky).
  3. Přelijte do vyvařených lahví a vyčkejte příchodu na Vánoce …. to je ořechovice nejlepší.

Na zdraví 🙂 🙂 :).

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top