Italský chléb Focaccia

Tento italský chléb si můžete připravit vždy čerstvý. Je to nečekaně jednoduché a rychlé. Hodí se k masu, sýrům a dalším dobrotám. My ho máme rádi i jen tak samotný. Tímto výborným a voňavým jídlem vždy překvapíte každou návštěvu.

Ingredience:

300 ml vody

50 ml olivového oleje

1/2 kostky droždí

1 lžíce soli

2 stroužky česneku

rozmarýn (ideálně čerstvý)

500 g hladké mouky (někdy je dělám celé ze špaldové mouky)

Postup:

  1. Dejte do mísy vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypávejte mouku. Propracujte v jemné hladké těsto. Přikryjte utěrkou a nechte vykynout.
  2. Po hodince mokrýma rukama vytvořte menší placky, které dejte na plech s pečicím papírem.
  3. Placky pokapejte olivovým olejem a rukama rozetřeme a promačkejte, jako byste placku trhali.
  4. Rozmarýn, česnek i sůl zapracujte při vytahování a promačkávání těsta do placek. V této fázi můžete přidat i olivy nebo sušená rajčata.
  5. Nechte 15 minut nakynout a vložte do rozehřáté trouby na 220 °C na cca 10 minut.
  6. Ještě horké placky potřete olivovým olejem a nechte vsáknout.
  7. Pokud nechcete rozmarýn a česnek, klidně vynechte.

Přeji dobrou chuť.

 

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top