Pomazánka ze sušených rajčat a bazalky

Sušená rajčata u nás doma nechybí nikdy, připravuji z nich nespočet jídel, ale pro tenhle recept jsme se nadchli hned na první dobrou. Pomazánku jsme ochutnali na návštěvě u naší kamarádky Markéty Jägerové. A od té doby ji minimálně jednou měsíčně zařazujeme do našeho jídelníčku. Musíte prostě vyzkoušet, abyste uvěřili :).

Ingredience:

  • 5 velkých lžic slunečnicových semínek
  • 1 menší sklenička sušených rajčat
  • velká hrst čerstvé bazalky
  • ½ malé skleničky vypeckovaných černých oliv
  • olivový olej
  • bílá francouzská bageta

Postup:

  1. Nejprve opražíme na olivovém oleji slunečnicová semínka, necháme vychladnout.
  2. Do mixéru dáme pokrájená sušená rajčata, olivy, bazalku a rozmixujeme. Naposledy přidáme vychladlá opražená slunečnicová semínka a také rozmixujeme. Pokud je pomazánka hodně hustá rozředíme buď olejem ze sušených rajčat, nebo samotným olivovým olejem.
  3. Na pánvi s kapkou olivového oleje opražíme pokrájenou bílou bagetu.
  4. Pomazánku podáváme na opražené bagetě, ozdobenou bazalkou nebo olivou.

Dobrou chuť :).

 

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top