Tvarohové bábovičky

Rychlé a vynikající, takové jsou tvarohové bábovičky. Samozřejmě z těsta můžete upéct klasickou bábovku, ale mě ty malé přijdou zábavnější :). Navíc vydrží i několik dní krásně vláčné. To se, ale u nás doma moc často nestává, vždy je sníme na posezení.

Ingredience

  • 160 g másla
  • 250 g cukru
  • 3 vejce
  • 500 g tvarohu
  • špetku soli
  • 200 g dětské krupičky
  • prášek do pečiva bez fosfátů
  • šťávu z půlky citronu
  • máslo a hrubou mouku na vymazání formy
  • moučkový cukr na ozdobu

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Do mísy dejte máslo, cukr, žloutky, citronovou šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně.
  2. Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva bez fosfátů, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky.
  3. Formu na bábovičky vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a opatrně vlijte těsto. Pečte necelou hodinu. Po vychladnutí poprašte bábovku moučkovým cukrem.

 

Dobrou chuť.

 

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top