Marokánky ze smetany
Marokánky jsou moje neoblíbenější cukroví. Recept je podle mamky mého muže :). Marokánky jsou podle něj výborné. Já než jsem vám stihla dát recept s fotkama na blog, tak ty naše už jsou snědené. A dokonce jsem je ani nestihla polít čokoládou. Takže je budu péct podruhé a to dojde doufám i na tu čokoládu :).
Ingredience:
- 30 g hladké mouky
- 0,3 l smetany nebo šlehačky
- 160 g ořechy a mandle
- 160 g sušené ovoce (kandované – já měla ananas, byl výborný), rozinky nebo brusinky
- 60 g cukru včetně vanilkového
Postup:
- Ze smetany, obou cukrů a mouky za stálého míchání uvařte kaši.
- Ještě za tepla do ní vmíchejte sypké přísady, nakrájené na drobné kousky.
- Na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo plech vyložený pečícím papírem) udělejte malé hromádky.
- Pečte pozvolna (spíše sušte) v troubě rozehřáté na 120-150 °C. Pozor na spálení při prudkém pečení.
- Z plechu Marokárky sundejte ještě za tepla.
- Po vychladnutí můžete spodní stranu polít čokoládovou polevou.
Krásné Vánoce a dobrou chuť :).
Leave a Reply